09-12-06

controles....op iets dat iedereen in de sektor allang weet...

Vrachtwagencontroles Brussel

BRUSSEL - Op meerdere plaatsen in Brussel voerde de politie vanochtend algemene controles uit op vrachtwagens. De actie was gericht op sociale en financiële fraude in de wegtransportsector. De resultaten van de actie zijn erg verontrustend.

Al vanaf zes uur vanochtend voerden 110 politiemensen controles uit op vrachtwagens. In totaal werden 160 vrachtwagens aan een grondige controle onderworpen. De boorddocumenten, de diesel en het zwartwerk waren de voornaamste actiepunten. De politiemensen werkten samen met de douane, de sociale inspectiedienst, de RSZ, het voedselagentschap en de dienst vreemdelingenzaken.

Bij de 160 voertuigen die gecontroleerd werden, werden 140 overtredingen vastgesteld. Er waren een 50-tal overtredingen op sociale wetgeving, een 50-tal op de verkeerswetgeving en ongeveer 40 ovetredingen op de fiscale wetgeving. De politie kon bovendien ook nog eens 9 gezochte personen inrekenen, 3 chauffeurs werden juridisch en administratief aangehouden. Daarnaast werden tal van overtredingen vastgesteld tegen de rij- en rusttijden.

Vaak worden die overtredingen toegeschreven aan de hoge werkdruk in de transportsector. Soms zijn het de bazen die hun personeel aanzetten om de wet te overtreden.

De actie vandaag heeft alvast aangetoond dat doorgedreven controles lonen. De politiediensten zullen de resultaten analyseren en nieuwe acties op touw zetten. Naar alle waarschijnlijkheid volgen er meer controles begin volgend jaar.

15:50 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.