09-12-06

examen!....betalen dus maar!

Nieuw examen voor truckers en buschauffeurs

Buschauffeurs en truckers moeten respectievelijk vanaf 2008 en 2009 een examen vakbekwaamheid afleggen vooraleer ze kunnen toetreden tot het beroep. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. Het gaat om een uitvoering van een Europese richtlijn.De ministerraad zette vrijdag het licht op groen voor een ontwerp-kb van minister van Mobiliteit Renaat Landuyt.

Het houdt in dat bus- en vrachtwagenchauffeurs voortaan via een examen moeten bewijzen dat ze iets afweten van rijvaardigheden, ecologisch rijden, de veiligheidswetgeving, ... Het examen heeft niets te maken met rijtechnieken. Wie slaagt in het examen, krijgt een bewijs van vakbekwaamheid en mag tot het beroep toetreden.

Het bewijs geldt voor vijf jaar en wordt nadien verlengd op voorwaarde dat de betrokkenen tijdens de voorbije periode een opleiding/bijscholing van 35 uur volgen. (belga)

00:14 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Chauffeursdiploma Het zal tijd worden. 25! jaar geleden werd het een verplichting in Nederland met de mededeling dat het heel snel in heel europa verplicht zou worden als een bescherming voor ons vakgebied. Maar ik vraag me wel af hoe dat zit met onze oost-europa chauffeurs, daar ze nu een ontheffing hebben voor een chauffeursdiploma, word er weer en nog steeds met 2 maten gemeten?

Gepost door: Hugo Haages | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.