09-12-06

racisten bij mivb?

"Veiligheidsagent MIVB moet onberispelijk zijn"
061207_mivb
©tvb
Controleurs moeten onberispelijk gedrag vertonen...

Brussel - De veiligheids- en controledienst van de MIVB krijgt de arbeidsinspectie over de vloer. Die moet uitzoeken of de klachten van enkele personeelsleden wegens racisme gegrond zijn. Er werd tegelijk ook definitief beslist dat de veiligheidsagenten meer politionele bevoegdheden krijgen.

De geruchten over racisme binnen de veiligheids- en controledienst van de MIVB moeten stoppen, vinden minister Pascal Smet (SP.A) en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen. Daarom komt er nu dat onderzoek van de arbeidsinspectie.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wil streng optreden tegen racisme bij de MIVB. "Mensen die racistisch gedrag vertonen, die hebben geen plaats bij de MIVB. Die zullen door de directie van de MIVB ontslagen worden."

Net nu hebben de Brusselse en federale regering beslist om de bevoegdheden van de veiligheidsagenten te vergroten. Ze kunnen binnenkort administratieve boetes uitschrijven, en handboeien en pepperspray gebruiken. Meer dan ooit moeten de agenten dus te betrouwen zijn.

"Natuurlijk moeten de agenten opgeleid worden," zegt Smet. "En telkens als ze iemand handboeien omdoen, zijn ze verplicht om ook de politie te bellen. Zo is er altijd een controle van de politie. Als er ongeoorloofd gedrag is van bewakingsagenten, dan moeten mensen klacht indienen. Dus de nodige veiligheidsmechanismen zijn ingebouwd."

© tvbrussel

14:05 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.