01-01-07

unimog ipv axor voor finstral team in de dakar

Finstral kiest voor het alternatief
Foto: Finstral Rally   
Keuringsperikelen rondom de Mercedes-Benz Axor hebben Johan Elfrink van het Finstral Rally Team doen besluiten de komende editie van de Dakar-rally te rijden met de Unimog als racetruck. Want ondanks het feit dat de door de organisator A.S.O. gewenste formaliteiten met betrekking tot de Axor zijn gerealiseerd, biedt de Zwitserse FIA geen zekerheid dat de Axor in Portugal daadwerkelijk ook als racetruck door de keuring komt.

Uiteraard betreurt het gehele team deze beslissing, maar zij willen geen enkel risico lopen. Zij hebben de toestanden van vorig jaar nog vers in het geheugen, toen een aantal deelnemende teams met de startstreep in het vizier alsnog werd uitgesloten van deelname aan de Dakar-rally van 2006.

Het Finstral Rally Team gaat derhalve met de keuze voor de Mercedes-Benz Unimog als racetruck voor een verzekerde deelname aan ‘Le Dakar’ 2007. De Axor zal dit jaar wel als assistentietruck fungeren. Op die manier zal in de praktijk blijken of de Axor voor het volgende jaar klaar is voor de race.

Het mag gezegd worden: de Unimog heeft vorig jaar tijdens de rally buitengewoon goed gepresteerd. Inmiddels zijn de onvolkomenheden van destijds onder controle en is ook de Unimog, net als de Axor, vorige maand in de Tunesische woestijn grondig getest.

Het gehele team heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om de Unimog op en top wedstrijdklaar te maken. Ondanks de moeilijke beslissing zijn zij allen zeer gemotiveerd om van de rally een succes te maken. Het Finstral Rally Team ziet dan ook de komende Dakar-rally met vertrouwen tegemoet.

Bron: Finstral Rally

02:38 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.