03-01-07

kusttram

Minder reizigers voor kusttram

In 2006 hebben 11.337.064 mensen gebruik gemaakt van de Kusttram tussen Knokke en De Panne. Dat is een daling van 1,8 procent tegenover 2005. Na een reeks succes- en recordjaren moet de Kusttram voor het eerst afrekenen met een reizigersdaling, zo heeft woordvoerder Dirk Schockaert verklaard.

Zomermaanden
De reizigersdaling is te verklaren door het mindere resultaat in de zomermaanden. Zo waren er in de maanden juli en augustus respectievelijk 12 procent en 16 procent minder reizigers.

"In juli was het eigenlijk te mooi weer, waardoor mensen minder uitstapjes maakten en meteen verkoeling zochten op het strand. En augustus is letterlijk in het water gevallen", aldus Schockaert. Buiten de zomermaanden vervoerde de Kusttram bijna 7,8 miljoen reizigers, een stijging met 0,23 procent.

Blijft een succes
Ondanks de reizigersdaling, blijft de Kusttram een succesnummer. "In 1987 (de start van de herwaardering van de lijn) waren er 3 miljoen reizigers, in 1994 3,5 miljoen. Nu vervoeren we er meer dan 11 miljoen", stelt Schockaert.

Volgens de woordvoerder wint de Kusttram ook aan belang bij de kustbewoners zelf. Zij gebruiken de tram meer voor functionele redenen, zoal woon-school of woon-werk verplaatsingen. (belga/hln

02:23 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.