03-01-07

 

» Belgische politie kan digitale tachograaf niet uitlezen

Anderhalf jaar na het invoeren van de digitale tachograaf wachten politie en overheidsdiensten in België nog op aangepaste apparatuur om digitale tachografen te lezen. Dat schrijven een aantal Belgische kranten woensdag.

Sinds augustus 2005 moeten alle nieuw ingeschreven vrachtwagens van meer dan 3,5 ton uitgerust zijn met een digitale tachograaf. Dat is een toestel dat de afstand, de snelheid en de rij- en rusttijden registreert.

Aangezien de tachograaf een kleine printer heeft, worden de gegevens voorlopig nog afgedrukt. De gecodeerde gegevens moeten visueel gecheckt en ontcijferd worden. Dat lukt voor gegevens van dezelfde dag of hooguit een dag voordien.

De tachograaf slaat behalve de begonnen week echter ook de twee voorgaande op. Die massa informatie onderzoeken op wat het "kasticket" wordt genoemd, is onbegonnen werk.

Navraag bij de KLPD leert dat er de Nederlandse politie er geen problemen mee heeft. Een woordvoerder van de KLPD meldt: "Het gaat ons allereerst om de directe verkeersveiligheid. Wij kijken dus vooral naar de laatste paar dagen. Het komt niet zo vaak voor dat wij ver terug moeten kijken. Mocht dit wel nodig zijn dan printen wij deze gegevens ter plekke uit en die zijn voor ons gedetailleerd genoeg."

 

in nederland lukt het,in belgie weer niet....typisch zeker!?

14:05 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.