06-01-07

door de keuring!!

Dit jaar soepel door de Dakar-keuring
Foto: GPD   
Op het terrein waar zich vorig jaar een groot drama ontvouwde, overheerste gistermiddag de opluchting. De teams van Jan en Gerard de Rooy en Hans Bekx kregen gisteren bij het Centro Cultural de Bélem in Lissabon groen licht voor de 29e Dakar-rally, die morgenochtend van start gaat.

Na de pijnlijke diskwalificatie van de DAF’s in 2006 was de spanning voelbaar in de Portugese hoofdstad. De voorkeuring in Nederland en de bevestiging van de Dakar-organisatie dat alles in orde was, hadden de twijfels eigenlijk al weggenomen.

„Maar als het dan ook werkelijk oké is, valt er toch wat van je af”, zei Gerard de Rooy toen de technische keuring was afgerond. „De ellende van vorig jaar blijft in je achterhoofd zitten”, beaamde ook Bekx. „Nu kunnen we er een lekkere borrel op drinken en relaxed aan de rally beginnen.” De technische keuring van de GINAF-trucks van Team De Rooy duurde uiteindelijk minder dan een uur.

„Deze keurmeester is al bij ons in Nederland geweest en was ook aanwezig bij het testen in Zuid-Frankrijk”, zei Gerard de Rooy. „Die weet precies welk moertje waar zit en ziet in één oogopslag of het allemaal oké is.” Bij Team De Rooy waren ze blij dat de dag erop zat. „Zeker die administratieve keuring is verschrikkelijk.”

Bron: Frank van de Heuvel (Eindhovens Dagblad - Vrijdag 5 januari 2007

00:59 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.