11-01-07

chagin naar huis!!!

Favoriet op de eindzege chagin(kamaz)ligt uit de dakar,na een crash!!De nederlands-belgische duo's stacey-gotlib(MAN) en derooy-colsoul(GINAF) staan nu op de twee eerste plaatsen!

 

Sensationele ontknoping van vijfde etappe, de zon kleurt oranje. Tchaguine uit de strijd.

Eerste plaats voor Hans Stacey, die leiding overneemt, Gerard de Rooy 2de op 3.51 min.

Ook Tchaguine weet nu wat vroegtijdig naar huis betekent.

Gerard, rijdt zich naar een 2e plaats en laat Tchaguine eindelijk achter zich. [www.dakar-derooy.com ®] Hugo, blijft een trouwe volgeling in zijn 1.500 kg zwaardere service truck. [www.dakar-derooy.com ®] Jan , volop in actie in de special van Ouarzazate naar Tan Tan. [www.dakar-derooy.com ®]

De special van vandaag was 325 kilometer lang, een ruw parcours dwars door het Atlas gebergte, een soort maanlandschap met veel bochten totdat het parcours aan het eind iets minder geaccidenteerd wordt, maar wel bemoeilijkt wordt door enige doorwaadbare plaatsen.
74 vrachtwagens begonnen vanmorgen aan zoals later zou blijken een sensationele etappe.
Hans Stacey stak vanaf het eerste moment in een bloedvorm en nam de leiding die hij tot het einde van de tijdrit niet meer zou afstaan.
Aanvankelijk reed Tchaguine op een tweede plaats en Gerard de Rooy op een 3de. Na 179 kilometer bleek de Kamaz van Tchaguine ook pech te kunnen hebben. Het probleem waarmee gisteren Hugo Duisters te kampen kreeg overkwam nu de Russische prijsrijder. De dieseltoevoer naar zijn motor stokte, waardoor hij al snel een dikke 20 minuten achter raakte. Toen het euvel min of meer opgelost was begon de Rus aan een inhaalrace die hem fataal zou worden. Op 292 kilometer ging hij op zijn kant. “Ik heb hem op zijn zijkant zien liggen, “ vertelde Hugo Duisters, “ de bak lag er af, daar was geen eer meer aan te behalen.“ Ondertussen ging het gevecht aan de kop gewoon door. Hans Stacey weet echter zijn voorsprong op Gerard steeds tussen de 3 en de 4 minuten te houden en zal dan ook als eerste over de finish komen, 3.51 minuut voor de jongste De Rooy. “Wat een geweldige dag,“ glundert de 26-jarige inwoner van Son, voor hij aan de verbindingsrit naar Tan Tan begint, “ik heb alleen maar pijn in mijn kont, maar verder gaat het prima. Nu krijgen we pas een echte rally.” Kamaz tweede man Mardeev komt als 3de over de finish met een achterstand van 11.46 min. Jacquot, de teamgenoot van Stacey wordt 4de op 12.48 min. Dan volgen Wuf van Ginkel en Arjan Brouwer als 5de en 6de. Hans Bekx komt als 10de binnen op 38.14 min.
Jan de Rooy, die onderweg met een lekke band te maken krijgt wordt uiteindelijk 16de op 45.11 min. Hugo Duisters die zich, nadat Jan de Rooy niet langer een echte kanshebber is voor het podium, duidelijk richt op de jongste De Rooy, kwam als 13de over de meet op 40.50 min.

In het algemeen klassement voert Hans Stacey nu het klassement aan. Gerard de Rooy volgt op 34.35 min. Mardeev is 3de op 1.30.27 min. De sluwe vos Karel Loprais stuurde zijn Tatra ongemerkt naar een 4de plaats in het algemeen klassement met een achterstand van 2.02.29 min. op de leider en Wuf van Ginkel staat op de 5de plaats op 2.09.19. De posities van Jan de Rooy, Hugo Duisters en Hans Bekx in het algemeen klassement zijn op dit moment nog niet geheel duidelijk omdat nog niet alle uitslagen binnen zijn.

Gotlib haalt ritzege en leiding bij vrachtwagens Dakar

Onze landgenoot Charly Gotlib heeft woensdag in het gezelschap van De Nederlanders Hans Stacey en Bernard Der Kinderen (Man) de vijfde etappe in de Rally naar Dakar voor vrachtwagens gewonnen. De Nederlands-Belgische combinatie pakte meteen ook de leiding in het algemeen klassement. De vorige leider, de Rus Vladimir Tchaguine, vijfvoudig winnaar in Dakar, moest opgeven na 292 kilometer in de 325 kilometer lange klassementsrit van Ouarzazate naar Tan-Tan (Marokko).

Ook de tweede plaats was woensdag voor een Nederlands-Belgisch trio. Tom Colsoul strandde met Gérard De Rooy en Arno Slaats op 3:51 van de ritzege. In de stand zijn zij tweede op 34:35. (afp/belga)
 

Gotlib: "50 km in stof van leider"

Belgische reacties na de vijfde etappe in de Rally naar Dakar.

Charly Gotlib, navigator Hans Stacey (ritwinnaar vrachwagens - leider vrachtwagens ): "Het ging zeer goed vandaag en ongelofelijk snel op een parkoers dat alle vergelijkingen kon doorstaan met het wereldkampioenschap rally. We hebben 50 km in het stof van de Russische leider Tchaguine gereden en hem zo onder druk gezet tot die plots aan de kant moest met technische problemen. Eenmaal die problemen hersteld heeft hij geprobeerd om ons in te halen. Hij heeft risico's genomen met alle gevolgen van dien. Hij is 2 à 3 keer over de kop gegaan. De bemanning was ok, de vrachtwagen was totaal vernield. Voor hem zit de wedstrijd er al op."

"Wij winnen de rit en komen aan de leiding. Dat is knap, maar die 33 minuten voorsprong die we hebben is niet genoeg om op onze lauweren te gaan rusten. Eén lekke band en weg voorsprong. Het wordt nog een boeiende strijd bij de vrachtwagens. Iedereen gaat tot het uiterste, we geven elkaar vooraan geen duimbreed toe. De verschillen aan de finish zijn miniem. Dat is niet normaal, het is formule 1 in de woestijn. Mijn piloot, Hans Stacey, rijdt hier in de woestijn sneller dan wat ik zou durven op de autosnelweg, los van het feit of er radars staan. Om je maar te zeggen hoe snel het er hier aan toe gaat."

 

MAN IS THE BEST!!!!

02:02 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.