17-01-07

auto in metro!

Auto rijdt metrostation Zwarte Vijvers binnen
070116_autometro2
©tvb
De 2 mannen geraakten bijna tot op het perron

 

Sint-Jans-Molenbeek - De voorbije nacht zijn twee mannen met een auto het metrostation Zwarte Vijvers binnengereden. Ze reden de centrale trap tussen de twee roltrappen af, een trap die nauwelijks breder is dan de wagen zelf.

"Vannacht is er omstreeks 3 uur een wagen aan de straatkrant over de trap en door het rolluik van het metrostation gereden. In de lokettenzaal heeft hij een klein rodeotoertje gemaakt om vervolgens de vaste trap richting perron te nemen. Daar is hij uiteindelijk vast blijven steken," zegt Ann Van Hamme van de vervoersmaatschappij MIVB.

De twee daders sloegen vervolgens te voet op de vlucht. Enkele metropassagiers konden hen vaag beschrijven en de camera's in het metrostation registreerden de feiten. De auto van de daders had valse nummerplaten.

Vanmorgen ging het metrostation gewoon open. Het metroverkeer verloopt dan ook normaal. Vannacht rond één uur zul de wagen worden weggesleept langs de sporen. De MIVB zal ook klacht indienen tegen de daders.

© FM Brussel / tvbrussel

Wrak van auto in metrostation wordt vannacht weggesleept

HLN UPDATE 00:20  
De Ford Fiesta die dinsdagmorgen rond 3 uur in het metrostation Zwarte Vijvers in Molenbeek is achtergelaten, zal na de doortocht van het laatste metrostel, rond 1 uur in de nacht van dinsdag op woensdag, worden weggesleept. Dat laat de woordvoerder van de MIVB, Jean-Pierre Alvin, weten. Om de schade te beperken zal de auto niet getakeld worden langs waar hij gekomen is, maar zal hij via een kraanwagen van de MIVB over de metrosporen naar een ander station worden gebracht.

Valse nummerplaat
Dinsdag rond drie uur in de ochtend, na een nachtje stappen, zijn twee mannen in een blauwe Ford Fiesta het metrostation Zwarte Vijvers in Molenbeek binnengereden. De auto heeft eerst de trappen, nauwelijks breder dan het voertuig, naast de roltrap genomen. Nadien werd een rolluik aan de lokettenzaal geramd. Het voertuig kwam tot stilstand op de tussenverdieping. Door de schok trad de airbag in werking maar de bestuurder vervolgde zijn weg naar het perron door een roltrap te nemen. Het voertuig kwam vast te zitten op de onderste treden van de roltrap. De motorkap en het voorste deel van de auto zijn beschadigd. De nummerplaat is vervalst.

Vingerafdrukken
De inzittenden zijn nadien op de vlucht geslagen. Getuigen zagen de twee mannen en konden een vage beschrijving geven. Het wrak werd dinsdagmorgen ontdekt door een onderhoudsploeg van de MIVB, die de politie verwittigde. De auto werd daarna op het perron getrokken. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse en zou verschillende vingerafdrukken gevonden hebben op het voertuig.

Uitstekende beelden
Een deel van het perron werd afgesloten en de politie bewaakt het wrak de hele dag. Het zal nadien naar de autobewaarplaats van de gerechtelijke politie worden gebracht. De politie nam ook beelden mee van de bewakingscamera's in het station. De beelden in kleur die de camera's sinds eind 2005 registreren, zijn van een uitstekende kwaliteit, verzekert de woordvoerder van de MIVB.

Motief?
De vervoersmaatschappij zal klacht indienen en zich burgerlijke partij stellen. De schade aan het rolluik van het station, aan de treden en aan de reling van de roltrap blijft beperkt. De MIVB vraagt zich af wat het motief is van de daders. "De auto werd minutieus bestuurd. Het was zeker geen rodeo zoals we in het begin dachten", aldus Jean-Pierre Alvin. De daders waren niet op zoek naar geld, zegt de woordvoerder nog, want de ticketautomaten zijn niet beschadigd. (belga/hln)

00:12 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.